Stále více lidí přechází na zdravou výživu. Tohle se dá jedině užít. V důsledku toho si více lidí bude užívat správné tělesné kondice. Jíst správné potraviny ale nestačí. Musíte také vědět, kolik jídel byste měli jíst během dne.
Nejlepší je jíst přesně pět jídel denně – v mírných porcích. Proč? Poté jíme přibližně každé tři hodiny. Náš trávicí systém pracuje správným tempem a nikdy nepociťujeme hlad. To je velmi důležité, protože správná péče o tyto záležitosti zajistí, že budeme mít vždy hodně síly na vykonávání každodenních činností.
Nejdůležitějším jídlem každého dne je snídaně. Měl by být energický a naplňující. Je třeba také dodat, že na snídani byste měli jíst relativně hodně. Koneckonců, je to naše základna pro tento den. Pak snězte svačinu. Druhá snídaně je spojnicí mezi první a obědem. Pak musíte sníst hlavní jídlo, další svačinu a večeři.
Smažené maso vs maso v páře
V Polsku má drtivá většina lidí ráda smažené maso. Je to dáno tím, že takto připravený pokrm má mnohem lepší chuť. Které maso je ale zdravější? Tady je to hodně jiné. Bohužel se většinou stává, že věci, které jsou pro naše tělo lepší, chutnají hůř.
Alespoň na začátku. Stejně je tomu i v tomto případě. Smažené maso chutná lépe, ale je méně zdravé pro naše tělo. Obecně se doporučuje jej v této podobě vůbec nekonzumovat. Smažení na tuku způsobuje, že rychleji přibíráme, nabíráme nepříznivou tkáň a máme stále větší problémy s kondicí. To jsou jen některé z negativních účinků časté konzumace smaženého masa.
Mnohem lepší je použít parní hrnec. Takto upravené maso působí na náš organismus mnohem lépe. Zpočátku se vám tato forma nemusí líbit, jde však o velkou změnu oproti smaženici. Vyplatí se však používat osvědčené postupy a pokrmy časem získají tu správnou chuť a budou mnohem stravitelnější.
Testy potravinové alergie – proč byste to měli dělat
Dělat si vlastní dietu není dobrý nápad. Zvláště pokud nemáte opravdu dostatečné znalosti o výživě. Spousta lidí tuto problematiku zlehčuje a má pak zdravotní problémy. Pro zavedení nových stravovacích návyků se vyplatí nejen konzultovat s odborníkem.
Musíte také udělat správný výzkum. Jedním z nich jsou testy na potravinovou alergii. Ne každý přesně ví, na co je alergický. Někdy se tento aspekt objeví velmi náhodně. Nemá však cenu se rozepisovat. Je lepší si tyto testy udělat, aby byl jídelníček co nejoptimálnější. V novém menu pak nebudou produkty, které nemůžete jíst.
Dietolog – aby sestavil co nejlepší jídelníček – o vás musí mít co nejvíce užitečných informací. Takovou zprávou jsou jistě výsledky testů na potravinové alergie. Nemá cenu na to zapomínat. Nemůžete počítat, že se na nás dietoložka podívá a bude vědět, co nemůžeme jíst. O tento aspekt se musíme postarat sami. Je na dietologovi, aby správně sestavil zdravý jídelníček.